En intervju med Emanuel Jansson

Här på Alliansfritt Sverige tycker vi om debatt och vi anser att det är viktigt att visa respekt för våra meningsmotståndare. Därför har vi intervjuat Emanuel Jansson som är fristående författare och debattör som står till höger politiskt. Han är aktuell med boken ”För Sverige på Tidö” som handlar om hur Tidöavtalet kom till.

Hej Emanuel. Först och främst, stör du dig på att folk blandar ihop dig med Jan Emanuel?

Ja, det är helt vansinnigt. Jag blev bjuden till en konferens där jag skulle hålla en keynote häromdagen. Jag blev introducerad som Jan Emanuel eftersom arrangören hade tagit fel på oss. Det var lagom skönt att gå ut i ett rum med 300 kostymnissar som alla hade förväntat sig att se en storvuxen och burdus före detta sosse kliva ut på scenen. Men så kommer jag där…

Från vårt perspektiv känns det ändå som att kostymnissar borde vara din målgrupp?

Jo, det är väl i och för sig sant. Eller, räknenissar egentligen. Jag pratar ju om ekonomi och plus och minus mest. Försöker ta mig an poltiken och näringslivet ur det perspektivet.

Apropå siffror. I din nya bok skriver du att du är besviken på att RUT och ROT inte utökas. Utveckla gärna det?

För mig är det enkelt. Vill man exempelvis boka trädfällning Skåne ska man kunna göra det till ett billigt pris. Annars förblir svarta jobb svarta. Det är en förutsättning för att vi ska få in skattepengar, helt enkelt.

Men skapar inte dessa avdrag ett nytt klassamhälle?

Det skapar inte ett klassamhälle, det nya klassamhället är redan här. Vad ni på vänsterkanten missar är att det är ett mycket mer flytande klassamhälle där man kan arbeta sig uppåt med relativt enkla medel. Det man skördar får man så och det finns en rättvisa i det tycker jag.

Till sist, varför ska man läsa din nya bok?

Vill man veta hur Sverige styrs och var vi är på väg finns ingen bättre bok på marknaden, om jag får säga det själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *